Brogue does like a nice quiet retreat, but this design for the Infinity House, a bolthole on a hilltop in northern Norway, takes relaxation to a whole new secluded level. A series of apertures in the house’s rectangular concrete construction places the best of the surrounding vistas of the mountains and Norwegian Sea on full display. The open-plan interior boasts a living room, kitchen and bedroom, while a boxed off bathroom allows some essential privacy. The real pièce de résistance, however, is the 21m infinity pool that takes up the length of the entire roof and is accessed by a hidden staircase. Crafted by Rotterdam-based architect Vladimir Konovalov, the interior is subtle with predominantly monochrome tones in order not to distract from the ever-changing light and colours outside.

vladimir-konovalov.com